Топола- На јучерашњој седници  Скупштине општине Топола једногласно је усвојен извештај о раду ЈКСП „ Топола“ за 2017. годину као и извештај о раду Предшколске установе „ Софија Ристић „Топола.

На дневном реду  нашао се и предлог  ОО ПУПС за повећање дневница са 1.200 на 2.500 динара, члановима   већа и одборницима  Њихов предлог је одбијен.

Највише се дискутовало о теми паркинга у Тополи, а у вези иницијативе грађана за укидање наплате паркинг сервиса. Ова тема је претходних месеци изазвала бурне реакције код грађана на основу чега је и покренута петиција коју је потписало 766 грађана општине Топола. С тога је једногласно донета одлука да се преиспита рад паркинг сеервиса и његово евентуално укидање.

„ Одлука је да је паркинг потребан грађанима Тополе, па ће Скупштина општине Тополе урадити нову одлуку о паркиралиштима. Та нова одлука ће јасно одредити време колико сваки аутомобил, а то је до 15 минута може бесплатно стати  на било које паркинг место. Поред тога дневна претплатна карта уместо 800 динара требало би да се смањи, а наш предлог је да то буде 500 динара, “ изјавио је председник Скупштине општине Топола Драган Јовановић.

Он је додао да за труднице, инвалиде и социјално угрожене грађане неће бити наплате паркинга.

„ Одборници су једногласно закључили да је алтернатива потпуног укидања паркинга, хаос који је постојао до 2008. године  када смо имали петицију за увођење паркинг сервиса“ истакао је Јовановић.

TопПрес