Топола – У ОШ „Милутин Јеленић“ у Горњој Трнави 26. 04. одржано је општинско такмичење “Пажљивкова смотра 2024”.

И на овогодишњој смотри циљ је био формирање исправних ставова о безбедном учешћу у саобраћају код деце на њима допадљив начин, кроз игру, дружење, такмичења, кроз које они усвајају нова и утврђују стара знања о саобраћају. Ученици првог и другог разреда из основних школа са територије наше општине дивно су се забавили и показали да су усвојили информације, које су битне у саобраћају. Сви учесници су добили дипломе и пригодне поклоне, а њихови осмеси говоре да је Пажљивкова мисија успешна.

„Пажљивкова смотра је изузетно користан пројекат јер децу подучава правилима у саобраћају од најмлађих дана и све то кроз игру и на њима забаван начин. На овој смотри су се нашла деца која и нису баш најбоље познавала правила, а сада их одлично знају. Читајући статистику, она уопште није охрабрујућа, а на овакав начин достићи ћемо национални циљ, а то је да сва деца буду безбедна као учесници саобраћаја“, рекла је Адријана Ђокић Ристић.

“Пажљивкова смотра” је идејни пројект Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије којим она и координира, а споводи се у више од 70 локалних самоуправа у Србији . Циљна група овог пројекта су деца предшколског узраста, првог и другог разреда основне школе.

ТопПрес

Фото: Марија Петровић