Крагујевац – Нема сумње да је слава Новака Ђоковића вечита, али да ли сте размишљали ко ће ову тениску величину једног дана заменити?  Можда је његов будући наследник управо Огњен Милић из Крагујевца, који са својих  14 година хара тениским теренима, и  многи су убеђени да ће пред њим падати неке будуће светске величине, а Србија ће се итекако поносити. О овом голобрадом дечаку се мало зна иако је рекетом освојио не само Србију него и Европу, већ две године није изгубио меч у својој категорији а поен је узео чак и чувеном Медведеву.

„Почео сам са непуне четири године, гледао сам мечеве сатима испред телевизора, први тренинг сам одрадио у парку ударајући лоптицу. Потом је тата купио прво пластични рекет а потом и прави и од тада активно тренирам и играм. Први турнир сам одиграо са пет година и освојио га, узео сам поен и Медведеву. Имам око стотину пехара са међународних турнира, државних првенстава а већ четири године играм и за нашу репрезентацију“, казао је за РИНУ овај млади тенисер.

Породица Милић подржава свог сина, фото: РИНА

Огњен потиче из спортске породице, тата Никола је фудбалер а мама Јасмина кошаркашица. И управо Огњенови родитељи и сестра су његова највећа подршка. Радост због његовог талента и постигнутих резултата не крију, иако је како кажу изузетно захтевно и тешко пратити развој овако успешног тенисера.

„Приметили смо да је још као мали док гледа тенис показиовао гестикулацијом и покретима таленат за тај спорт, нисмо га спутавали, напротив максимално смо га подржали. Сви су били у чуду док су га гледали, како тако мало дете може тако добро да игра, он левом руком удара, а са пет година је освојио први турнир у Грчкој. Максимално смо му се посветили, 24 сата смо уз њега, припреме, тренинзи, исхрана. Живимо овај сан сви заједно, цела фамилија иако је тешко, велики су трошкови, велика одрицања али нећемо стати борићемо се до краја и надамо се да ће неко то видети и да ће постати добар човек и успешан спортиста“, поносно причају Огњенови тата и мама.

Огњен је двоструки првак државе и Европе, фото: РИНА

Огњен тренира у Крагујевцу и Београду, његов тренер Зорица Цветковић истиче да је Огњен веома талентован дечак и да је за његов успех кључна лева рука којом игра.

„Поред тога што је таленат, игра левом руком, брз је, у најбитнијим ситуацијама је најбољи на терену, кад је тесан резултат тад игра најбоље. Добро се креће на терену, сви би волели да настави као и до сада. Последње две године је првак државе, први је у Европи у категорији  до 14 година. Фаворит је и увек оправда резултат и наша очекивања“, рекла је Зорица.

Једини је дечак који је Медведеву узео поен, фото: приватна архива

И ко зна, можда баш једнога дана ова левица младог јунака из Шумадије, стисне десницу нашем Новаку, и постане звезда са којом ће се  Србија поносити.

ТопПрес/ РИНА