Олга идеје претвара у стварност уз помоћ папира

Олга идеје претвара у стварност уз помоћ папира

Београд, Топола –  Када је остала без посла Олга Ранитовић   из Београда није очајавала. Занат који се крио у њеним рукама са доласком отказа дошао је  до изражаја а задовољних купаца је све више.

„Као радник у банци увек сам била у додиру са папиром. Када сам остала без посла интензивно сам почела да радим оно што сам пре тога радила из хобија, плетење папира је моја љубав у којој сам пронашла себе. То је посао који се ради од јутра до сутра.  Папир А4 формата се исече на три дела, увија се око жице, лакира, фарба, плете а затим се готов облик потапа  у воду и дрво фикс где се суши“, открива за ТопПрес Олга Ранитовић.

 

За овај посао користи се копир папир. За једну мању корпицу Олга употреби око 200 штапића или око 70 листова А4 формата.

„Кад не могу да спавам осмишљам како да урадим нешто што сам замислила, то су предмети који су плод маште и увек се трудим да буде другачије и да се издвојим. Прве идеје су биле за нову годину када сам правила украсе за јелку деда мраз, санке, чизмице а касније су идеје долазиле саме. Моје руке су направиле много различитих детаља, украси за Васкрс, разне корпице, послужавници, држачи за флаше“, рекла је  Ранитовић.

Велика подршка Олги у послу је њена породица.  Највећи критичар је супруг Светислав.

„Супруг је заправо заслужан за моје умеће плетења јер ме је првим потезима он научио. Посматра док радим и увек прокоментарише дали је то добро или не. Ћерка Биљана  је задужена за маркетинг, купаца је све више а највише ме обрадује када моји земљаци из родне Тополе одлуче да свој дом украсе мојим ручним радом“, истакла је Олга.

Цене  оваквих рукотворина крећу се од 500 динара па до 4000 динара. Олга их продаје путем интернета а  често их и  поклања својим  пријатељима.

ТопПрес

 

 

KOMENTARI