Горњи Милановац – Према неким старим веровањима колико окитите кућу и јелку за новогодишње празнике, толико ће вам и наредна година бити добра и берићетна. Ако је по томе, једно домаћинство у Горњем Милановцу неће имати разлога за бригу. Мирољуб Јаковљевић је своју кућу окитио са преко 20.000 лампица и направио чаролију из бајке.

„Око месец дана рада ми је требало да окитим кућу и двориште, укупно 24.000 светиљки има у цевима, а ову идеју имам још од детињства, и изгледа да сам успео да је остварим. Ова чаролија је остварење мог дечачког сна. Није лако, али кад упалите све те лампице и у тој позитивној атмосфери дочекате годину која долази осећај је феноменалан ”, рекао је за РИНУ Мирољуб.

Осим што је остварио свој дечачки сан овај Милановчанин желео је да својим унуцима празнике учини још узбудљивијим и у томе је успео. Они су поносни су на свог деду, али и на деокорацију по којој је њихова кућа заиста посебна у улици.

Фото: РИНА

„Ово сам све урадио за своју унуку Нађу и свог унука Вељка, али и за сву осталу децу, да се деца веселе за новогодишње и Божићне празнике”, рекао је.

Чак ни високи рачуни за струју који ће стићи, нису ништа у поређену са дечијом срећом и осмесима на њиховим лицима.

„Кад човек нешто воли и ужива у нечему, то ни не гледа, једноставно није му ни битно, колики год рачун буде стигао, платићемо, наравно. Не жалимо пара за ствари које нам причињавају срећу. Нама и нашој деци”, казао је Јаковљевић.

Овај бајковити призор одушевио је многе, па тако ову чаробну кућу ових празничних дана посетили су и многи туристи са жељом да је виде или да се сликају испред ње.

ТопПрес/ РИНА

Фото: РИНА