Топола – Под покровитељством општине Топола а у организацији Културног центра данас је у сали биоскопа и ходнику Културног центра одржан Међународни сајам уметности, рукотворина и колекционарства. Излагачима који су дошли из разних крајева Србије најпре се обратио испред Културног центра Топола, Срђан Срећковић.

Фото: ТопПрес

„Ово је први пут за два века да се неко сетио Јелене Петровић, једне врло значајне личности из наше историје, супруге вожда Карађорђа Петровића. Поред изузетне мајке и супруге она је била изузетно битна у историјском контексту. Због тога смо се данас окупили на једнодневном фестивалу или сајму, антиквитета, уметности, рукотворина и колекционарства који је пропраћен и песничким маратоном“, рекао је Срђан Срећковић.

Први човек општине Топола пожелео је добродошлицу гостима из Руске амбасаде који су данас својим присуством уприличили овај догађај.

Фото: ТопПрес

„Драго ми је да видим овде девојке у руским ношњама и да покажемо да смо пријатељи руске федерације и да смо повезани бројним везама и облицима сарадње а браћа смо и по крви и оружју. Хвала дивним људима који су сакупили ове антиквитете и дошли овде, потрудићемо се да ово прерасте у већи догађај и да буде више излагача“, изјавио је Владимир Радојковић председник општине Топола.

Данашњу изложбу свећано је отворио његова екселенција, Владлен Зеленин, политички саветник и први заменик амбасадора.

Фото: ТопПрес

„Врло сам радостан што данас присуствујем овој манифестацији, чак имам част и да отворим овај сајам. Захваљујем домаћинима на позиву, пажњи коју ми поклањају и развоју наших веза између наших братских државама, врло смо блиски. Честитам на данашњој манифестацији и желим пуно успеха“, поручио је Владлен Зеленин отварајући Сајам у Тополи.

Фото: ТопПрес

Учешће на овом Сајму узели су колекционари и уметници из разних крајева Србије а посетиоци су имали прилику да уживају разгледајући различите предмете који су били део свакодневице наших предака.

ТопПрес

Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес