Топола – У Тополи је данас по први пут организована трка Oplenac Open Trail Race на којој је учешће узело неколико десетина Тополаца али и гостију са стране. Трка је стартовала испред Старе школе у Карађорђевом граду а финиш је био испред цркве Светог Ђорђа на Опленцу. Међу бројним учесницима био је и Игор Дуљај.

„Игор је наш Тополац, имамо осећај као да никада и није одлазио одавде као да је са нама свакога дана. Посебно смо срећни и поносни што је учествовао у трци и што се данас дружио са нама, каже једна Тополка.

Опленац Опен је трка која је имала две трасе, Oplenac Open Trail Race  21 километар и Опленачких пет километара који су поред такмичарског карактера за учеснике престављали шетњу задовољства.

Фото: ТопПрес

Након трке, у 16.00 испред Старе школе у Карађорђевом граду одржан је концерт у извођењу еминентних оперских певача и музичара који су поред богатог репертоара извели Вердијеву Травијату уз служење вина Опленачког виногорја.

 

Циљеви догађаја су поред промоције спорта и здравог стила живота, промоција природних лепота Шумадије као и културно-историјског наслеђа и туристичких потенцијала Опленачког виногорја.

Фото: ТопПрес

Организатори догађаја су ТФутурес клуб, уз подршку Општине Топола, Туристичке организације Опленац Топола, Задужбине Краља Петра првог и Краљевске породице Карађорђевић.

ТопПрес

Фото: ТопПрес

Фото: Дејан Петровић/ ТопПрес
Фото: Дејан Петровић/ ТопПрес