Топола – Носећа конструкција  на мосту на уласку у Јарменовце је оштећена. Из тог разлога полиција контролише саобраћај на овој деоници пута. Наиме због видног оштећења носеће конструкције полиција забрањује превоз возилима са осовинским оптерећењем преко 3,5 тоне. То заправо значи да ће до изградње новог моста  полиција дозволити прелаз преко моста само за  оне камионе са потврдама од стране надлежних државних органа. На то ће моћи да рачунају само један број камиона за превоз сировине и готових производа фабрике воћа и поврћа у Јарменовцима, затим млекаџија који откупљује млеко  у селу. Што се тиче превоза дрва који је интензиван ових дана, превоз могу обавити само они који имају пријављену превозничку радњу са пребивалиштем у Јарменовцима, Гуришевцима и Војковцима.

Изградња новог моста је неопходна јер санација постојећег није могућа, али проблем праве грађани  који имају у свом власништву земљу око моста.

„Реконструкција постојећом трасом није могућа, ми морамо откупити земљиште и правити нов мост. Проблем је што власници земљишта око моста морају схватити да је изградња новог моста неопходна за све нас и да се тај проблем мора решити. Грађани сада мисле да ће од општине добити силан новац али зна се колико та земља вреди и бесмислено је све што се дешава јер због хира појединаца трпе многи“, рекао је у изјави за ТопПрес Драган Јовановић.

ТопПрес