Фото: ТопПресФото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес

Другог дана Опленачке бербе у присуству председника општине Драгана Живановић, председника скупштине општине Дргана Јовановић, председника општине Горњи Милановац Дејана Ковачевић, Народног посланика Марка Парезановић и министра у Влади Републике Србије Бранислава Недимовић као и великог броја грађана отворен је сабор који у варошици под Опленцом окупи на хиљаде извођача.

Сабор изворног народног стваралаштва је највећа манифестација на овим просторима, фолклорне групе, солисти на инструментима, певачке групе само су део онога што се може видети.

И ове године част да отвори сабор припала је министру пољопривреде Браниславу Недимовић.

„Велико ми је задовољство и част да поново отворим овај сабор, драго ми је што је ваш председник препознао све потенцијале и што се толико улаже у пољопривреду“ изјавио је Недимовић. Он је нагласио да је ово једна од четири најважније манифестације у нашој држави.

Добродошлицу гостима и колегама посланицима пожелео је председник СО Топола Драган Јовановић.

„Част ми је да вас могу поздравити у Тополи јер је ових дана Топола престоница Србије“ рекао је Јовановић.

„Општина Топола је до сада улагала велике напоре да изгради инфраструктуру, и радиће то и даље“ истакао је Јовановић, он је нагласио да овај сабор окупи на хиљаде учесника са циљем да сачувају и преносе оно најлепше што имамо.

ТопПрес/ Марија Лазаревић

Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес