Отворен Сајам образовања и запошљавања у Крагујевцу: Помама за 320 радних места

Отворен Сајам образовања и запошљавања у Крагујевцу: Помама за 320 радних места

Сајам образовања и запошљавања свечано је отворен данас на крагујевачком сајмишту и трајаће до сутра до 17 часова. На манифестацији се представљају бројне приватне и државне високошколске установе и школе, а близу 40 послодаваца нуди више од 320 радних места.

Ученици су у прилици да се кроз непосредан контакт са представницима високошколских установа и школа упознају са образовним профилима и смеровима које средње школе нуде и тако лакше пронађу право занимање и смер будућег школовања.

На овогодишњој дводневној манифестацији представља се Национална служба за запошљавање и око 40 послодаваца. Незапосленим Крагујевчанима понуђено је више од 320 радних места. Сви заинтересовани могу да предају своје радне биографије и на лицу места разговарају са послодавцима. Радна места нуде Магнети Марели Аутомотиве, Горење МДМ, Орион Wорлд, Форма идеале, Грах Аутомотиве из Баточине, Пештан Аранђеловца, Ником, Адиент Интериорс, Wацкер Неусон, Куч копманy, Трнава промет и други послодавци.

“Највише слободних послова понуђено је лицима машинских и металских занимања, од трећег до седмог степена стручне спреме (бравари, алатничари, заваривачи, металоглодачи, оператери на ЦНЦ машинама, дипломирани машински инжењери различитих смерова). У понуди су и радна места за економисте, технологе, куваре, конобаре, месаре, продавце, али и за особе са инвалидитетом за радно место шивача текстила”, саопштено је из Националне службе за запошљавање.

Шумадија сајам организује ову манифестацију уз подршку Националне службе за запошлјавање, а под покровителјством града Крагујевац. Радно време сајма 28. и 29. марта је од 10 до 17 часова, а улаз и паркинг су бесплатни.

ТопПрес/ Извор: ИнфоКГ, Бранко Вукашиновић