Топола –  У Сопоту је у суботу  одржано Интернационално такмичење Мамба куп 2021. Најуспешнијим клубом смотре проглашен је Ашихара клуб “Опленац” из Тополе, од укупно 150 клубова колико их је узело учешће на овом такмичењу.  Поред победничког пехара, ова деца су освојила још шест златних, седам сребрних и две бронзане медаље.

Овако велики број пехара и сјајни резултати, били су повод да  заменица председника општине Топола Јасна Вуковић, у Скупштинској сали угости ове малишане као и тренера Марјана Торбицу и помоћног тренера Марка Петрића.

Млади борци у Тополу донели седам златних медаља, фото: ТопПрес

Тренер Марјан Торбица нагласио је том приликом да ово није први успех који се бележи у њиховом клубу и да се у клуб сваког месеца уписује све више деце.

„Надали смо се добром резултату али не оволико добром, претпрошле године смо исто освојили куп. Ја сам поносан на ову децу, одрадили смо сјајан посао и надам се убудуће још бољим резултатима.  У клубу их је тренутно око 75 стално долазе нова деца упис је нон стоп, на њима је да изаберу – теквондо или ашихара. У ашихари сваке године имамо успехе а Теквондо имамо два вицешампиона у држави“, рекао је за ТопПрес тренер Марјан Торбица.

Марјан Торбица, фото: ТопПрес

Он истиче да су клубу потребна новчана средства како би деца несметано могла да одлазе на такмичења и да се усавршавају, као и татами подлога која им је веома потребна на тренинзима и заштитна опрема за децу.

Такмичарима је на постигнутим резултатима честитала заменица председника општине Топола Јасна Вуковић. Поред тога пожелела им је још пехара на будућим такмичењима.
ТопПрес
Заменица председника Јасна Вуковић пожелела борцима још медаља на наредним такмичењима, фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес