Пријепоље – Најпозантији тунел у читавом региону налази се код Пријепоља: На овом месту сниман је култни филм Пријепоље – Ретки су они који док су гледали култни филм „Лепа села, лепо горе“ нису пустили по неку сузу док су гледали сцене које су на специфичан начин приказале пропаст једне заједничке државе и другове који су преко ноћи постали непријатељи на две супротне зараћене стране. Већина радње тог филма смештена је у једном тунелу, а мало људи зна да се налази у близини манастира Милешева код Пријепоља. Он је и данас ту, али није функцији. Кроз њега одавно не пролазе возови, нити се снимају филмови.

„Обожавам тај филм. Кад сам на интернету пронашао информацију да је тунел у ком је сниман у близини Пријепоља, одлучио сам да га обиђем. Мислим да не постоји човек који је одгледао тај филм, а да га језа није прошла. Дошао сам на ово место присећајући се сваке сцене. Сада је тунел запуштен и није у употребни, а до њега води камени пут. Имао сам осећај као да ће се сваког момента појавити Халил или Милан, казао је за РИНУ, Никола Сретић.

Сценографију за овај култни филм поприлично је појео зуб времена, и сада у њега свраћају само успутни пролазници у заљубљеници у култно филмско остварење попут Николе, до њега долазе старим каменим путем.

„За време Титове Југославије, овим путем па и кроз тунел планирано је повезивање Пријепоље са Сјеницом. Стизало би се знатно брже, за 30 километара би заобишли пут преко Нове Вароши. Данас остоје да ово место памтимо само по једном чувеном српском филму у ком су глумили Драган Бјелогрлић, Манда, Бата Живојиновић, Никола Којо и многи други, додао је он.

ТопПрес/ РИНА