Ово је детаљна временска прогноза за септембар

Ово је детаљна временска прогноза за септембар

Ово лето ипак неће ући у историју и понети титулу најтоплијег, јер је хладно време на крају августа, као и оно које нам тек следи, покварило тај „просек“. Ако је нешто сигурно, то је да су врели дани увелико иза нас и да нам јесен, судећи по прогнози, већ сада куца на врата. Ипак, „смрзавање“ које смо имали за викенд, неће се поновити у недељи која следи. Она ће бити пријатна, нити хладна, нити сувише топла, а и са врло мало кише, кажу метеоролози.

– Следеће недеље следи разведравање. Углавном нас очекује сунчано време, са температуром око просечних вредности, од 22 до 27 степени. У једном или два дана ове недеље биће ситне кише, и то само понегде, тако да ћемо у седмици пред нама имати и релативно суво време – каже за Телеграф.рс метеоролог Недељко Тодоровић.

Сутра ће само јутро бити свеже и понегде магловито. Током дана ће бити претежно сунчано и топлије, али и даље са нижим температурама од просека за ово доба године, најављује метеоролог Ђорђе Ђурић.

Максимална температура кретаће се од 22 до 26 степени, у Београду до 24 степена.У уторак ће јутро бити ведро и веома свеже, а током дана опет сунчано и умерено топло. У среду следи пролазно наоблачење и мање освежење са кишом, пљусковима и грмљавином, уз појачан северозападни ветар и уз прилив свежије ваздушне масе са севера. У четвртак нас очекује смена сунчаних и облачних интервала, уз температуре од 20 до 25 степени – наводи Ђурић.

Како он прогнозира, просечне јутарње температуре за сам крај августа и почетак септембра у Србији су од 12 до 16 степени, а максималне дневне од 25 до 29 степени. Дакле, време ових дана нас подсећа да смо на корак до јесени, али то не значи да лепих и пријатних дана са умереним летњим температурама неће бити током септембра, који се у просеку одликује веома угодним и пријатним временом. Оно што је засигурно је да су врели и топлотни таласи сада већ увелико иза нас. Захлађење и право јесење време на самом крају климатолошког лета, условиће да ово и више него врело лето не буде међу најтоплијим, али свакако ће заузети високо место међу веома топлим летима – закључује Ђурић.

На питање да ли у септембру можемо очекивати продужено лето, његов колега Тодоровић сигуран је да не можемо.

– Биће топлијих дана, али не са тако високим температурама – каже он.

 

ТопПрес/ Извор: Информер.рс, Телеграф.рс

KOMENTARI