foto-pixabayfoto-pixabay

Пореска управа објавила је Календар обавеза плаћања пореза за физичка и правна лица за мај, а први на листи који су дужни да доставе уговоре о приходима су – естрадни менаџери.

Како се наводи у саопштењу, већ након првомајских празника, они који су ангажовали музичке извођаче, имају рок за достављање обавештења о закљученим уговорима по основу естрадних програма у претходном месецу до суботе 5. маја.

– Исплатиоци прихода по основу естрадних програма забавне и народне музике и других забавних програма дужни су да доставе пријаву и обавештење до петог у месецу за уговоре закључене у претходном месецу – поручују из Пореске управе.

Обзиром да је реч о викенду, порезници су оставили могућност да се извештаји доставе до понедељка 7. маја.

Сви послодавци који имају обавезу запошљавања особа са инвалидитетом дужни су такође, најкасније до понедељка, да доставе извештај Пореској управи у свом седишту.

До 10. маја је рок за подношење пореске пријаве и плаћање пореза на премије неживотних осигурања за претходни месец као и задњи дан за подношење пореске пријаве и плаћање ПДВ за претходни месец.

Рок до 15. маја наведен је за све оне који плаћају месечне аконтације доприноса на приходе од самосталне делатности као и за подношење пореске пријаве за годишњи порез на доходак грађана.

До половине месеца је рок и за плаћање доприноса за свештенике и верске службенике али и за плаћање доприноса за самосталне уметнике за други квартал 2018.године.

Сви који имају приходе од пољопривреде и шумарства дужни су да до 15. маја, доставе порески биланс и пријаву, наводи се између осталог у Пореском календару.

ТопПрес/ Извор: Телеграф.рс/ Танјуг