Патријарх Порфирије разговарао са принчевским паром Карађорђевић

Патријарх Порфирије разговарао са принчевским паром Карађорђевић

Српска православна црква и круна су најстарије институције нашег народа које су га чувале и водиле кроз векове, и сигуран сам да ћемо традицију сарадње на општој користи српског народа наставити заједно, са патријархом Порфиријем, као духовним оцем свих нас, рекао је Александар Карађорђевић после састанка са патријархом.

Како се наводи у саопштењу из канцеларије Александра Карађорђевића, ради се о првом сусрету откада је патријарх Порфирије ступио на ту дужност, а са принцом Александром и принцезом Катарином разговарао је „о бројним актуелним темама и питањима од интереса за нацију и цркву“.

Патријарх је, како се наводи у саопштењу, освештао рестаурирани Часни крст који украшава куполу Дворске капеле Светог Андреја Првозваног, заштитника и крсне славе породице Карађорђевић, и истакао значај крста као симбола распећа, али и као знак победе и васкрсења.

„Када имамо крст као знамење тада долази и обнављање и васкрсавање. Нека Бог да, да се све што је честито обнавља и васкрсава: у нама, у краљевском дому, нашем народу и држави, а пре свега у нашој православној цркви“, рекао је патријарх Порфирије.

ТопПрес/ Извор: ФоНет

KOMENTARI