foto profimediafoto profimedia

Реформе којима је циљ да се привреди олакша пословање спроведене су у претходном периоду,

а велику улогу у томе има увођење електронских сервиса. Створени су и услови да печат коначно изађе из употребе, каже помоћница министра привреде Катарина Обрадовић Јовановић.

Први пут предузетници могу да се региструју електронски, односно не морају да одлазе у АПР да би регистровали фирму, рекла је Катарина Обрадовић Јовановић.

Такође, истиче, све пореске пријаве од ове године могу да подносе електронски, те су створени и услови за коришћење електронске фактуре, као и услови да печат коначно изађе из употребе.

Помоћница министра привреде указује на то да је циљ да се нађе најбољи начин за редовно информисање привредника о реформским потезима који ће им уштедети време и новац, односно, који ће им омогућити ефикасније пословање.

„Службе Министарства привреде су увек на располагању привреде за све информације које ће им помоћи у пословању, а важну улогу имају и региналне развојне агенције и Привредна комора Србије. За нас је веома важно да привредници буду упознати са овим новинама и да немају предрасуде да их је компликовано применити“, рекла је Обрадовић Јовановић, саопштено је из тог ресора.

ТопПрес/ Извор: Танјуг