Пехар светских шампионки у одбојци стигао у Пријепоље

Пехар светских шампионки у одбојци стигао у Пријепоље

Пријепоље – Пехар који су у септембру подигле светске шампионке у одбојци, репрезентативке Србије, стигао је у Пријепоље у просторије Туристичке организације. У циљу промоције женске одбојке, светски трофеј за који су изгарале на терену наше одбојкшице током петнаестодневног такмичења у Пољској и Холандији, донео је у град на Лиму председник Одбојкашког клуба Трендтекс Денијал Мезилџић.

Он каже да је шест одбојкашких екипа видело пехар и имало прилику да се са њим фотографише. Такође, трофеј, пре него што је стигао у Турситичку организацију Пријепоље, видели су ученици три основне школе и то Владимир Перић Валтер, Свети Сава и Бошко Буха.

„Мислим да је ово леп начин да промовишемо одбојку у Пријепољу. Ово није први пут да неки од трофеја који су освојиле одбојкашице Србије стигне у Пријепоље. Пре две године овде је био и европски пехар”, поносно каже Денијал.

Пријепоље је изнедрило велике одбојкашке звезде које су име родног града на најлепши начин промовисали у целом свету, сматра директорка Туристичке организације Пријепоље, Драгана Вараклић.

„Ово је град спорта и спортиста, који Пријепоље промовишу на најбољи начин. Циљ нам је да мотивишемо што више деце да се активно баве спортом и да тренирају. Па када једног дана крену из Пријепоља у веће клубове, да и тамо промовишу своју средину на најбољи начин”, истакла је Вараклић.

Пријепоље је прва општина у нашој земљи у коју је пехар стигао. За неколико дана он ће бити враћен Одбојкашком савезу Србије.

 

ТопПрес/ ПП Медиа