Топола – Поводом немилих догађаја који су се догодили на седници СО Топола која је одржана у суботу, председник општине Топола Игор Петровић сазвао је конференцију за медије. Он је том приликом изјавио да је поднео приватну тужбу због кривичног дела увреде и да су овакви догађаји недопустиви у локалном парламенту.

„На жалост поред главних и битних тема са седнице морамо говорити и о немилим догађајима. Група одборника се приближила говорници и прекинула ме у излагању, у једном тренутку је седница и прекинута а све због мог цитирања председника једне националне политичке странке који је оценио групацију грађана који су давали подршку скупу ‘један од пет милиона’. То је изазвало акцију и низ увреда. Ја овим путем обавештавам јавност да сам поднео приватну тужбу за кривично дело увреде а након ње иде тужба за надокнаду штете настале тим кривичним делом. То је пре свега према одборнику Ивици Карићу. Нисмо желели да седницу прекидамо јер су биле важне тачке које су и усвојене. Са друге стране група грађана Нови људи за Бољу Тополу приликом теме о ребалансу буџета, тврде да 20.000 евра иду у џеп председника општине и да ће се са тим финансирати кампања Здраве Србије. Ми ћемо издати званично саопштење поводом тога а према њиховом заступнику покренуће се и судски поступак. Мислимо да је то веома лоше што се шаље у медије, са овим тужбама желимо у јавности да покажемо какво је понашање у локалном парламенту. Сви грађани могу видети на који начин једна групација се сукобљава са политичким неистомишљеницима и ако би били на власти како би се понашали. У реду је да ми политички износимо различита мишљења али и да их аргументовано заступамо. Такво понашање и вид политичке борбе, злоупотребе одборничког места су недопустиве“, рекао је између осталог Игор Петровић, председник општине Топола.

Иначе, одборници опозиције из групе грађана „Нови људи за бољу Тополу“ присуствују свакој седници локалног парламента и активно учествују у дискусији по свим тачкама Дневног реда.

ТопПрес