Заинтересовани послодавци који желе да се укључе у модел дуалног образовања за наредну школску годину, могу да поднесу пријаве до 30. новембра, а пратећу документацију за акредитацију треба да доставе најкасније до 15. децембра Привредној комори Србије, саопштили су данас из ПКС-а.

Нових девет профила за наредну школску 2022/2023. годину су електротехничар телекомуникација, руковалац пољопривредне механизације, кулинарски техничар, хотелско-ресторатерски техничар, туристички-техничар, водоинсталатер, техничар индустријске роботике, галантериста и израђивач хемијских производа.

Послодавци могу да се пријаве путем специјализованог веб портала Привредне коморе Србије http://portal.dualnoobrazovanje.rs/ на којем креирају профил компаније и у три корака, подносе пријаву за укључивање у модел дуалног образовања.

Приликом пријављивања, послодавци подносе Изјаву о спремности за укључивање у дуално образовање и Захтев за акредитацију.

Пратећу документацију за акредитацију послодавци треба да доставе најкасније до 15. децембра, електронским путем на мејл: obrazovanje@pks.rs или на адресу Привредне коморе Србије, Ресавска 13-15, Београд.

Све пријаве које садрже потпуну документацију биће обједињене у План потреба привреде, који ПКС званичним путем доставља Министарству просвете, науке и технолошког развоја.

Коначну одлуку о структури уписа и одобреним дуалним профилима донеће Министарство просвете, науке и технолошког развоја објављивањем Конкурса за упис ученика у средње школе, који се очекује крајем марта 2022. године.

ТопПрес/ Извор: Танјуг