Топола – У холу Културног центра у Тополи вечерас је свечано отворена изложба фотографија „Екосистем“ која представља почетак манифестације „Дани Мексика у Тополи“. Изложбу фотографија свечано је отворио  Његова Екселенција амбасадор Мексика Карлос Феликс Корона. Присутне госте поздравила је директорка Културног центра Ема Стевановић .

Фото: ТопПрес

„Хвала Његовој Екселенцији и свим члановима који су са њим, хвала и нашем председнику који је уприличио овај тренутак. Драго ми је што имамо прилику да размењујемо ствари из културе, да међусобно учимо како се живи на неком другом континенту“, рекла је Ема Стевановић, директорка Културног центра.

Председник општине Топола Владимир Радојковић истакао је значај оваквог културног дешавања и нагласио да ће деца Тополе имати прилику у наредним данима да погледају фотографије које осликавају један живот на другом континенту.

Фото: ТопПрес

„Ја лично веома поштујем културу Мексика, хвала им што су одабрали Тополу и што ће наша деца и сви грађани имати прилику да уживају уз ове прелепе фотографије, Мексико је велики пријатељ Србије“, нагласио је први човек Тополе.

Његова Екселенција амбасадор Мексика Карлос Феликс Корона отворио је изложбу фотографија  и навео да су народи Србије и Мексика јако слични и да ће се сарадња засигурно наставити.

Фото: ТопПрес

„Велика захвалност председнику општине Топола, част нам је да сте нас одабрали да имамо наше дане у вашем месту. Односи између Мексика и Србије су веома дуги, историјски и имамо веома добру сарадњу. Ово је једна од низа културних активности, желимо још и више да вам прикажемо како би наша два народа приближили, да видите нашу културу обичаје и да смо заиста веома слични Србији. Сама поставка ове изложбе је део мултикултуралности Мексика, Мексико Сити има око двадесет милиона становника, ове фотографије приказују центар Мексико Ситија, фотограф је желео  да на малом простору направи такве фотографије, различитих изгледа и лица. Ово је прва у низу културних активности у Тополи у скорије време биће представљен циклус мексичких филмова“, изјавио је Његова Екселенција амбасадор Мексика Карлос Феликс Корона.

Тополска публика 5. маја у сали Културног центра уживаће и у филму мексичке кинематографије „La carga“ а улаз је бесплатан.

ТопПрес

Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес