Председник Републичке изборне комисије (РИК) Владимир Димитријевић, данас је у штампарији Јавног предузећа „Службени гласник“ покренуо штампање гласачких листића за изјашњавање грађана на Републичком референдуму ради потврђивања Акта о промени Устава Републике Србије.

Димитријевић је навео да ће бити штампано 6.510.233 гласачка листића, као што је раније објавила Републичка изборна комисија.

Подсетио је да ће се гласање одржати на територији целе Србије, на свих 8.000 бирачких места и на 29 места у заводима, као и на 10 места у иностранству.
„Питање на референдуму гласи да ли сте за утврђивање акта о промени Устава Републике Србије, на које ће грађани недвосмислено одговарати са да или не“, рекао је он и навео да ће гласачки листић бити беле боје и да је 0,5 посто од укупног броја листића резервни.

Он је казао да ће штампање листића трајати колико буде било потребно да се бирачки материјал припреми, односно у складу са Законом о прописаним роковима.
„Дистрибуираће се 10. и 11. јануара у иностранству ,односно широм Србије у јединицама локалне самоуправе, у овом случају под комисијама која ће касније тај материјал делити бирачким одборима у роковима до дана одржавања избора“, закључио је Димитријевић.

ТопПрес/ Извор: Танјуг