Топола – Иван Николић (41) из села Загорица код Тополе, од малих ногу воли псе. Како каже у свом дворишту увек је имао по неколико паса али никада није могао ни да замисли да ће његово породично имање постати азил за ове животиње које власници више не могу да одгајају.

„Сасвим случајно, пре скоро две године, узео сам од друга из Крагујевца женку рота, један пријатељ је имао два хаскија, једног је дао мени јер му је било много да оба задржи. Тако је све почело, преко пријатеља увек сам чуо за људе који не могу да се више брину о свом псу а не желе да га баце и ја се понудим, узмем га и доведем код себе. Сада на свом имању имам 22 пса, о којима свакодневно бринем. То су велики, расни пси хаски, теријери, ротвајлери, краткодлаки Немци, пит“ – прича за ТопПрес Иван Николић.

Иван од малих ногу воли псе, фото: приватна архива, ТопПрес

Према његовим речима, брига о великом броју паса изискује пуно времена али љубав према овим животињама нема цену.

„Имао сам неколико кућица од мојих ранијих љубимаца, направио сам им и нове, секао сам буриће, сналазио се како сам могао само да им обезбедим пристојне услове за живот. У кланици узимам изнутрице и осталу храну коју им спремам, посећује их и ветеринар, обавеза имам око њих као да имам десет свиња, ал волим псе и није ми тешко. Везани су и за сада није било никаквих проблема, редовно их пустим да шетају, мада пола села мисли да нисам нормалан јер када неко прође поред имања тад је лавеж од којег застаје дах“ – каже Иван.

Међутим, има људи који се Ивановом хобију и диве.

 

Сваки пас је везан и има свој простор, фото. приватна архива, ТопПрес

„Већина прокоментарише, ‘шта ће му толики пси’, али људи који се одлуче да удоме пса код мене похвале мој труд и ангажовање. Углавном су ми захвални, сматрају да је добро да постоји место где ће њихов пас добити смештај и храну. То је и мени било најважније да тако велики пси, углавном расни не лутају по улици или селу, јер могу некога да повреде боље да се сместе на једно место и да о њима неко брине“ – мишљења је Николић.

Иако су Иванове могућности скромне као и услови у којима гаји псе, он не планира да се одрекне свог хобија и љубави према псима. Ускоро би у његов азил требао да стигне и стафорд.

ТопПрес

 

 

 

4 thoughts on “„Пола села мисли да нисам нормалан“, Иван има несвакидашњи хоби, због којег му се и диве и чуде”
  1. Normalan je on i to kako ! Zna sta radi !Bolje mu je to nego da prevrce zemlju. Tu su debele donacije iz EU,kao i prodaja pasa u inostransvu !!!E sad kako komsije podnose danonocno lajanje i strah od tih pasa, to je pitanje za sebe….

  2. Kako vas nije sramota da ovo podržavate ? Ovakve uslove za pse? Burad, lanci, ??? Ima li Čoveka u toj vašoj redakciji ?

  3. Ovo je reklama skupljacu rasnih pasa koji predstavljaju novčanu vrednost.
    Pravi ljubitelj spašava sve pse a ne samo rasne.
    Metalna burad i kratki lanci predstavljaju zlostavljanje pasa, leti – vruce, zimi – hladno, novinar je pogrešno obavestio javnost.
    Udruženje Solidarno za životinje i prirodu

Comments are closed.