Топола – Вирус корона се не предаје, а епидемиолошка ситуација је знатно погоршана у односу на претходни период у целој држави. Све више грађана и у општини Топола долази на преглед у специјално издвојену Ковид амбуланту у оквиру Дома здравља „Свети Ђорђе“, а због поштовање прописане дистанце стварају се редови и гужва.

„На жалост, због вируса и сезонског грипа приметан је повећан број грађана који се јављају на преглед. Све је лошије време, често пада киша, народ због дистанце мора да се раздвоји. Због тога се указала потреба за постављањем монтажне чекаонице у делу зграде испред Ковид амбуланте.  Црвени крст Топола је у договору са руководством Дома здравља покренуо акцију тако што је упутио допис Генералном Секретару Црвеног крста Србије да из ресурса опреме развојног програма за Деловање у несрећама да на коришћење шатор – чекаоницу“, изјавила је за ТопПрес, секретар Црвеног крста  Топола Биљана Павлићевић.

Брзом интервенцијом од стране трочлане екипе за Деловање у несрећама шатор је постављен јуче па ће грађани који одлазе на преглед бити заштићени од временских неприлика.

ТопПрес

Екипа која је радила на постављању шатора -чекаонице, фото: ТопПрес