Потписани уговори са корисницима средстава  за суфинансирање мера енергетске ефикасности на породичним кућама

Потписани уговори са корисницима средстава за суфинансирање мера енергетске ефикасности на породичним кућама

Топола – Данас су у скупштинској сали потписани уговори са корисницима средстава за суфинансирање мера енергетске ефикасности на породичним кућама на подручју општине Топола за 2021. годину. Уговоре је са корисницима средстава потписао председник општине Игор Петровић, а састанку је присуствовала и заменица председника Јасна Вуковић, објављено је на фејсбук страници општине Топола.

Листа корисника средстава за суфинансирање мера енергетске ефикасности на породичним кућама је донета на основу расписаног Јавног конкурса. Из буџета Општине Топола за ову намену издвојено је 2.503.158,43 динара.
За набавку и уградњу материјала за изолацију спољних зидова на породичним кућама, 4 подносиоца пријаве испунила су услове јавног конкурса. Услове конкурса за набавку и уградњу столарије са одговарајућим термичким својствима на породичним кућама испунило је 11 подносиоца пријаве, док су за 19 подносилаца пријаве одобрена средства за набавку котлова на пелет или гас за породичне куће.
-Ово је прва мера која се спроводи, а тиче физичких лица. У Тополи смо већ имали једну меру која се односила на стамбене јединице око енергетског управљања. Овога пута по први пут имамо један овакав конкурс са овим мерама. Буџетом је за њих опредељено више од 2,5 милиона динара. Надам се да ћемо следеће године имати још значајнију суму и већи број грађана који ће конкурисати. Из Републике најављују и одређене друге мере чији ће циљ такође бити енергетска ефикасност и самим тим побољшање услова живота. Верујемо да је то пут и правац којим би требало и општина Топола да иде. Ту је и гасификација чија ће мрежа бити проширена за око 80 километара, а на тај начин ће се омогућити и прикључење већем броју корисника – рекао је између осталог председник општине Топола.
ТопПрес

KOMENTARI

TOPPRESS: 0
DISQUS: 0