Позив на учешће у колонији „Крст патријарха Павла“

Позив на учешће у колонији „Крст патријарха Павла“

Чачак – „Дани патријарха Павла“, под покровитељством града Чачка и медијским покровитељством телевизије ХРАМ, објавили су  јавни позив уметницима који се баве дрворезом за учешће на колонији „Крст патријарха Павла“.
Свечаност ће се, у славу патријарха Павла, у сарадњи са Епархијом жичком, отварањем манифестације и узношењем новоприспелих крстова њему у част, одржати у манастиру Благовештење у Овчар Бањи, 27. септембра 2021. године после Свете Литургије.
Ваша дела, ручно резбарени крстови ће живети дуго, јер их узносимо у част и славу патријарха Павла, његовог делa и поступања у животу по Јеванђељу. На тај начин промовишемо вредности живота на земљи, да будемо људи, увек и на сваком месту и ситуацији, како је чинио и беседио патријарх Павле.

Иначе, патријарх Павле је посебно био везан за овај крај, будући да се његово духовно рођење одвијало, управо, у манастирима у околини Чачка. Овчарско-кбларске манастире посећивао је с нескривеном радошћу, све до краја свог овоземаљског живота, посебно манастир Благовештење.

 

ТопПрес