Фото: ТопПрес

Јавни позив за подношење захтева за остваривање права на подстицаје у сточарству за тов јунади, свиња, јагњади и јаради за 2024. отворен је до 11. априла, саопштило је Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Како се наводи, захтеви се подносе преко платформе еАграр, односно портала еПодстицаји за грла предата кланици, извезена или упућена на територију Аутономне покрајине Косово и Метохија од дана истека рока за подношење захтева по претходном јавном позиву, односно од 13. јуна 2023. године.

Захтев се подноси посебно за сваку врсту товних грла, с тим да се за исту врсту товних грла подноси један захтев за остваривање права на подстицаје.

Истиче се да право на подстицаје остварује правно лице, предузетник и физичко лице, односно носилац комерцијалног породичног пољопривредног газдинства, које испуњава услове прописане законом којим се уређују подстицаји у пољопривреди и руралном развоју и које је у Регистру пољопривредних газдинстава извршило обнову регистрације за текућу годину.

Укупно расположива средства по овом јавном позиву који је расписан 11. марта, како је наведено су 5,250 милијарди динара, а износ подстицаја по грлу у тову је 22.000 динара за јунад, по 3.000 динара за јагњад и јарад и 1.500 динара за свиње.

ТопПрес/ Извор: Танјуг