Топола – Предраг Милојевић из села Загорица код Тополе пронашао је у пресеченом стаблу храстовог дрвета крст. Према његовим речима, овако нешто никада није видео, иако је  столар и свакодневно ради на обради дрвета.

„Ја и брат смо били у шуми, припремали дрва за огрев. Када смо пресекли један храст, јасно се у његовом средишњем делу појавио крст. Сви у нашој породици су побожни и ја верујем да је то неки Божји знак, природа нас увек изненади на неки начин, а ово је можда и нека порука коју нам Бог шаље“, каже за ТопПрес, Предраг Милојевић.

Предраг се бави обрадом дрвета и својим рукама ствара разне предмете од дрвета. Због његовог занимања одлучио је да сачува овај комад дрвета.

Предраг пронашао крст у пресеченом храсту, фото: приватна архива/ТопПрес

„Радим са дрветом годинама, толико различитих комада дрвета је прошло кроз моје руке али никада ништа слично нисам видео. Одлучио сам да сачувам делове дрвета на којима је крст, у један пањ ћу урезати датум и даћу нашој цркви у селу“, прича овај млади столар.

Стручњаци објашњавају да су годови увек концентрични кругови, на тај начин стабло расте и дебља се. За појаве, када се јави другачији облик, као што је крст не постоје јасна објашњења, претпоставља се да је можда дрво имало неку аномалију при развоју.

Чудну и невероватну појаву крста свако тумачи на свој начин, за једне је то неко Божије упозорење, а за друге Божија милост. Како год да се тумачи, појава крста у дрвету никога није оставила равнодушним.

ТопПрес

Крст у дрвету је Божји знак, фото: приватна архива/ТопПрес