Рудовци – Природа нас је до сада безброј пута изненадила а дрвосече су управо у овим јесењим данима пресецајући стабла проналазили разне облике на пањевима најчешће крст. Међутим, данашњи дан и једно стабло храста остаће дуго у сећању дрвосечи Марку из места Рудовци надомак Аранђеловца. Наиме, овај младић је пресекао стабло храста не слутећи да ће у његовом најдоњем делу угледати несвакидашњи призор.

„Ја и отац смо секли дрва на обали око њиве и када смо дрво оборили и почели да га кратимо на мање комаде да би лакше однели до приколице приметио сам да има неку шару на доњем делу стабла. Када сам се боље загледао приметио сам да је то балерина, толико правилно осликана на пању као да је неко цртао. Виђао сам до сада разне детаље на стаблима, лептира, крст али овако нешто до сада видео нисам“, каже за ТопПрес Марко Марковић из Рудоваца.

Он истиче да природа има своје ћуди и да нас све чешће изненади на неки начин.

„Ко се стално бави овим послом и ради око дрва свашта може да види у природи. Необичне шаре па пању, огромна стабла, крст, Богородица, недавно сам чуо да је потекла вода из стабла док су људи секли. Природа има своју лепоту, неке знакове који су нама необични и несвакидашњи али засигурно увек су са неком поруком“, мишљења је Марко.

Стручњаци објашњавају да су годови увек концентрични кругови, на тај начин стабло расте и дебља се. За појаве, када се јави другачији облик,  не постоје јасна објашњења, претпоставља се да је можда дрво имало неку аномалију при развоју.

ТопПрес

Фото: приватна архива, уступљена фотографија/ ТопПрес