Топола – Предшколска установа „Софија Ристић“ у Тополи, богатија је за ново доставно возило које је финансирано средствима из локалног буџета. Директорка Предшколске установе Гордана Ниџовић исказала је захвалност надлежнима који су препознали потребу да се доставно возило по свим стандардима што пре обезбеди.

„У објекту нам је и централна кухиња где се припрема храна за све предшколце, у целодневном боравку имамо око 340 малишана, у полудневном боравку у сеоским подручјима је око 80 деце. Храна се превози из вртића у главни објекат забавишта, доле има шест васпитних група и за 145 деце сваки дан се допрема храна. Возило испуњава све стандарде по хасапу, храна је безбедна и то нам је било веома важно“, рекла је Гордана Ниџовић, директорка Предшколске установе „Софија Ристић“

Фото: ТопПрес

Из локалног буџета за куповину доставног возила издвојено је око милион и 200 хиљада динара. Ово није једина инвестиција а први човек општине наглашава да ће се са улагањем у најмлађе наставити и даље.

„Возило је квалитетно, као општинска управа смо гледали да обезбедимо што бољу доставу хране не само деци овде у Тополи, већ су планови да се групе прошире и на сеоском подручју. Рампе смо урадили и то је коштало око четири милиона динара, планирамо реконструкцију крова имамо још доста планова. Прошле године смо примили преко 400 полазника, постоји потражња за новим местима, имамо сарадњу и са фондацијом Ђоковић, на деци никада нећемо штедети“, изјавио је за ТопПрес Владимир Радојковић, председник општине Топола.

ТопПрес