Представом „Судњи дан“ отворен 6. Фестивал дуодраме у Тополи

Представом „Судњи дан“ отворен 6. Фестивал дуодраме у Тополи

Топола – Позоришни редитељ  Небојша Брадић, отворио је синоћ у Тополи 6. Фестивал дуодраме, нагласивши да је у овом тренутку ово најбољи позоришни Фестивал који се дешава у земљи.  Испред општине Топола публици се обратио и председник СО Топола Драган Јовановић.

Он је исказао захвалност  организаторима, жирију, донаторима и посебно публици. Како је рекао, Фестивал дуодраме у Тополи не би имао толики значај да   управо публика није из године у годину пратила фестивалске представе.

Прва представа овогодишњег Фестивала дуодраме била је „Судњи дан“ у режији Јане Маричић. Улоге су тумачили Александра Јанковић и Милан Марић. Бен и Еби – једна веза, две стране у оба бића. Догађај у Њујорку од 11. септембра 2001. међу њима отвара дилеме и преиспитивања…

Небојша Брадић, фото: ТопПрес

Вечерас  од 20 часова, у дворани КЦТ на репертоару је представа „Лутка“. Улоге тумаче Невена Вукес и Бојан Димитријевић. Писац: Миро Гавран

Селектор Фестивала  је Јелена Мијовић, драматург позоришта Атеље 212. Овогодишњи састав жирија чине: Небојша Брадић, позоришни редитељ; Маша Михаиловић, оперативни директор “Атељеа 212” и Жељко Јовановић, уметнички директор позоришта на Теразијама.

Покровитељ Фестивала је Општина Топола, а организатори Културни центар Топола и Удружење “Фестивал дуодраме”.

Карте се могу  купити у Културном центру Топола. Цена карте је 300 динара, за ученике и студенте цена је 150 динара.

ТопПрес

KOMENTARI