Топола –  У сали биоскопа у Тополи данас је око 300 пољопривредника потписало решења о подстицајима за неку од мера у пољопривреди. Решења је потписао председник општине Топола Владимир Радојковић који је пољопривредницима пожелео успешну следећу годину. Он је истакао да је ове године опредељен рекордан износ за подстицаје у пољопривреди и да ће следеће године у складу са буџетом такође определити значајан износ.

Фото: ТопПрес

„Око осам милиона директних подстицаја само у овом кругу смо определили и драго ми је да смо у томе успели. Мислим да ће вам ово значити, потрудићемо се да следеће године буде и више, знамо да је тешка година иза нас, за пољопривреду поготово, али општина ће помоћи колико може. Конкуришите и следеће године, ми ћемо покушати да поново обезбедимо средства и помогнемо“, рекао је председник општине.

Према речима надлежних, ове године за неколико мера пријавило се преко 600 пољопривредника а само у овом кругу око 300.

Фото: ТопПрес

„Ово је трећа расподела и овога пута имали смо две одлуке, премија осигурања од 10 одсто у којој је било 172 захтева односно  близу пет милиона динара. За друге мере опредељено је око три милиона динара, ту је регрес за вештачко осемењавање, сточну храну, ископ бунара и прихрану пчела“, изјавила је за ТопПрес Ивана Радовић, в.д. директора Агенције за рурални развој општине Топола.

Фото: ТопПрес

Иначе, ове године за низ различитих подстицајних мера из локалног буџета издвојено је око 18 милиона динара, што је рекордан износ.

ТопПрес

Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес