Топола – Шести Дечји фестивал Опленац  одржаће се 17. септембра од 11 до 18 часова у шуми иза цркве Светог Ђорђа.
Фестивал организује Фондација “Корени”, под покровитељством Њихових краљевских височанстава принца Михаила Карађорђевића и принцезе Љубице Карађорђевић.

“Шесту годину заредом на хиљаде малишана проведе читав дан на Опленцу играјући се, учећи, дружећи се – без телефона, екрана, видео игрица и друштвених мрежа. Када смо основали Дечји фестивал циљ нам је био да деца проведу један дан у природи и успут развију неке нове вештине. Данас је Фестивал прерастао у дан за породицу, када малишани уче кроз игру, развијају своје менталне и физичке способности, усвајају квалитетне животне вредности, и кући одлазе инспирисани да наставе да се баве неком од активности које су упознали на Опленцу.”, истакла је принцеза Љубица Карађорђевић и додала да нас ове године очекује више од 60 различитих активности.

Фестивал ће окупити учеснике из целе Србије, међу којима су:
● НТЦ систем учења
● Бео Зоо врт
● Зоо врт Палић
● Менса Србије и радионице Облутак
● Природњачки центар Свилајнац
● Историјски архив Ниш
● Хемијски факултет Универзитета у Београду
● Хор ИСОН, и многи други.

Осим добро познатих пријатеља фестивала, ту су и групни и појединачни спортови, креативне и едукативне радионице, фолклор и други плесови, учење о природи кроз игру, упознавање са науком кроз забаву, саветовалиште за родитеље, кутак за најмлађе и децу са развојним потешкоћама, јахање, стреличарство, и још много тога.

Улаз на фестивал је бесплатан. Фестивал има добротворни карактер и ове године прикупљене донације биће усмерене ка изградњи дечјег игралишта у Тополи.

ТопПрес