Фото: Сајт општине ТополаФото: Сајт општине Топола

Топола – Идејно решење пројекта “Стара Топола – нови центар“ презентовали су у Тополи  студенти четврте године Архитектонског факултета из Београда, објављено је на сајту општине Топола.

Том приликом, у сали Визиторског центра где је састанак и одржан, председник општине Драган Живановић и декан факултета проф. др Владан Ђокић потписали су пословно-технички уговор о сарадњи општине Топола и Архитектонског факултета. На састанку је договорено и штампање публикације као и изложба архитектонско-урбанистичких решења, 21. септембра, на дан славе општине Топола.

Пројекат је трајао читав семестар. Дошло се до 17 конкретних решења која се приводе крају. На један савремен начин студенти су дали одговор како тај простор данас може бити у функцији и новог центра и обележја трајања овог места. Студенти су и овога пута искористили прилику да обиласком терена прикупе још информација за коначну израду пројектног задатка и провере програмско-просторне могућности уређења новог центра.

Подсетимо да су студенти архитектуре, смера Урбанистички студио са својом професорком доц. Милицом Милојевић која је и овог пута била са њима и деканом Ђокићем, Тополу посетили крајем марта ове године. Тада је и утврђен семестарски – пројектни задатак чији је циљ да се идејно осмисли блок – простор “испод” Карађорђевог града. Намера је да се блок испод Карађорђевог града ка Визиторском центру и Карађорђевој чесми идејно разради и осмисли како би се учинио привлачним за туристе и саме грађане општине. Такође, план уређења овог простора поклапа се са Планом детаљне регулације “Старо језгро Тополе”.

ТопПрес