Аранђеловац, Орашац – Уочи Сретења, Дана државности Србије, Принц Филип Карађорђевић у пратњи супруге Данице посетио је Орашац и у Марићевића јарузи одао пошту Вожду Карађорђу и његовим устаницима, а потом у Цркви Вазнесења Господњег присуствовао парастосу славним устаницима.

„Слога, демократија и јединство које су устаници исказали на Сретење 1804. године, у најтежим тренуцима и много горем времену, остаје недостигнути идеал нашег времена, после 217 година“ поручио је принц Филип и додао:

„Као Вождов потомак желим да преузмем одговорност коју су својим великим делима оставили моји преци и на овом месту, у тишини и молитви, треба да стојимо и молимо се за њихову снагу, издржљивост и одлучност у одбрани слободе и наших вредности“ рекао је принц Филип и истакао да смо „данас сви стајали, као и они тада, под једним барјаком и тако ћемо увек“.

Принц Филип уочи Сретења положио венац у Марићевића јарузи у Орашцу, фото: Принц Филип прес

Принца Филипа и принцезу Даницу у Орашцу су дочекали представници ПОКС, ДСС, различитих удружења и грађани.

„Надам се да ће у будућности ова иницијатива довести до преко потребног јединства и слоге“ поручио је принц Филип и честитао Дан државности свим грађанима Србије.

ТопПрес/ РИНА

Принц Филип уочи Сретења положио венац у Марићевића јарузи у Орашцу, фото: Принц Филип прес