profimedia

Привредници ће до 1. октобра моћи бесплатно да региструју, односно пријаве АПР-у, адресу електронске поште предузећа, јер их на то обавезује Закон о привредним друштвима донет половином прошле године.

Од 1. октобра, за ту услугу мораће да плате.

Обавезу да пријаве адресу за пријем електронске поште имају привредна друштва, представништва и огранци страних привредних друштава, као и предузетници који су уписани у Регистар привредних субјеката, а до сада нису регистровали овај податак.

Удружења, спортска друштва, спортска удружења и спортски савези, као и задужбине и фондације немају обавезу да пријављују адресу за пријем електронске поште, објављено је на сајту Агенције за привредне регистре (АПР).

Попуњене пријаве се предају лично у АПР-у или се шаљу поштом, на адресу Агенције за привредне регистре- Бранкова 25, Београд, а могу се слати и и електронским путем.

Након 1. октобра 2019. године, регистрација адресе за пријем електронске поште ће се плаћати (накнада промене податка), објавио је АПР.

Регистровану имејл адресу закон прописује због преласка на електронско слање решења АПР-а и достављања финасијских извештаја предузећа.

Они који су адресу регистровали и пре новог закона, не морају то понове да раде.

ТопПрес/  Извор: Танјуг