Већина ланаца малопродајних објеката у Србији саопштила је да ће од данас важити ново радно време у продавницама, односно да ће радним данима радити до 15 часова.

Радно време ИДЕА продавница, Рода маркета и Меркатор хипермаркета широм Србије биће од 7.00 до 15.00 часова, сваког дана у недељи.

“С обзиром да су наши најстарији суграђани једна од најрањивијих група када је реч о корона вирусу, компанија Меркатор-С је одлучила да недељом од 4 до 7 ујутро 90 одабраних ИДЕА продавница, Рода маркета и Меркатор хипермаркета буде на услузи само особама старијим од 65 година”, наводи се у саопштењу.

И компанија Лидл Србија саопштила је да ће све њене продавнице од данас до даљег радити сваког дана од 7 до 15 часова.

Лидл позива потрошаче да у оваквим ситуацијама поступају одговорно, поштују ванредне мере и савете лекара да остану код куће, као и да у продавницу иду онда када је заиста неопходно и да купују рационално.

“Уколико се мере ограничења кретања буду мењале, може доћи и до додатних промена радног времена Лидл продавница, а будући термини куповине за старије од 65 година биће посебно најављени”, наводи се у саопштењу.

Делез је такође најавио да ће од понедељка 23. марта у складу са новим мерама Владе Србије продавнице Маxи и Схоп&Го ће имати прилагођено радно време. Све продавнице ће радити од 07х до 15х.
Овај ланац је објавио је на свом сајту и дозвољен број потрошача који истовремено могу бити у свакој од њихових продавница.

Подсетимо, од данас је на снази забрана кретања у периоду од 17 до 5 часова ујутру.

ТопПрес/ Извор: Данас онлине