Продужен рок за пререгистрацију оружја за две године

Продужен рок за пререгистрацију оружја за две године

Рок за препрегистрацију оружја који истиче сутра, продужен је за две године, одлучила је данас Скупштина Србије, која је изгласала измене Закона о оружју и муницији.

Рок за пререгистрацију оружја се са 5. марта 2020. године помера за две године, а један од предлагача закона Маријан Ристичевић рекао је у расправи да би МУП и РТС требало на свака три месеца да подсећају грађане на рок који „није бесконачан“.

Према Ристичевићевим речима, око пола милиона грађана није покренуло поступак за замену оружаног листа, оцењујући да је један од разлога била и компликована процедура.

„Захваљујем колегама који ће омогућити власницима оружја да добију додатни рок од две године, на оне четири године које су пропустили, да замене оружане листове“, рекао је Ристичевић данас у расправи.

Посланици су данас усвојили и Закон о потврђивању протокола о изменама и допунама Конвенције о заштити лица у односу на аутоматску обраду личних података, као и Закон о потврђивању Анекса 1 Споразума о економској и технолошкој сарадњи између Владе Србије и Владе Азербејџан.

Такође, усвојена је измена Одлуке о разрешењу и именовању чланова и заменика чланова РИК-а коју је поднела посланичка група Странке модерне Србије.

Чланства у РИК-у разрешен је дипломирани правник Душан Драгољић, а именован је такође дипломирани правник Никола Вадља.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

KOMENTARI