Продужена уредба о ограничењу цене нафтних деривата до 30. јуна

Продужена уредба о ограничењу цене нафтних деривата до 30. јуна

Влада Републике Србије продужила је данас трајање Уредбе о ограничењу цене нафтних деривата до 30. јуна 2022. године.

У тексту Уредбе о измени Уредбе о ограничењу висине цена деривата нафте, наведено је да је неопходно продужити период важења ограничења цена на још 30 дана.

Имајући у виду да је тржиште нафтних деривата још увек нестабилно, чланови владе донели су овакву одлуку у циљу спречавања већих поремећаја на том тржишту и ради очувања животног стандарда становништва.

Министарство трговине саопштило је да ће до петка у 15 часова важити раније објављене највише малопродајне цене за ову недељу: за литар бензина BMB 187 динара и дизела 203,50 динара.

Како је наведено, у складу са чланом 3. став 4. Уредбе о ограничењу висине цена деривата нафте утврђује се највиша малопродајна цена деривата нафте за период од 00:00 часова 1. јуна до 15:00 часова 3. јуна.

Такође, у складу са уредбом привредни субјекти који обављају делатност трговине моторним и другим горивима на станицама за снабдевање превозних средстава дужни су да утврђене малопродајне цене деривата нафте примене одмах по објављивању на званичној интернет страници Министарства трговине, туризма и телекомуникација.

ТопПрес/ Извор: РТВ

KOMENTARI