У осам регистрованих винарија се произведе око, фото: ТопПрес

По оцени винског портала Вино.рс за најбоље црвено вино у овој години проглашен је нон „Cabernet SauvigReserve 2017“ шумадијске винарије Радовановић, док је за најбоље бело вино проглашен „Шардонеу Чи 2016“, мале винарије Ћицахтеау из сремског села Шишатовац, која је проглашена и за најбољу малу винарију Србије.

Како се наводи у саопштењу, најбоље оцењено црвено вино је „Princeps Probus 2016“ фрушкогорске винарије Деурић, која је оцењена за најбољу младу винарију, а у категорији белих вина тамјаника „Три Мораве резерва бело 2017“ винарије Темет из Лозовика, која је другу годину заредом проглашена за најбољу винарију у Србији.

По оцени бројних винских стручњака, винара, енолога, сомелијера и винских трговаца проглашени су победници у 23 категорије, а међу њима су и најбоља органска вина црвено „Прокупац 2017 Костић“ и бело вино“Валериус 2017″.

За винску личност године изабрана је проф. др. Славица Тодић, шеф катедре за виноградарство на Пољопривредном факултету у Земуну, а за најбољу винску манифестацију проглашен је Wине Гарден, који је ове године одржан у септембру у Ботаничкој башти.

Комплетан списак најбољих вина у свим категоријама са образложењем, међу којима се налазе и вина с најбољим односом цене и квалитета, доступан је на порталу vino.rs.

ТопПрес/ Извор: Танјуг