Топола – У Тополи је данас свечано отворена 59. Опленачка берба. Манифестацију је отворила Татјана Матић министарка трговине, туризма и телекомуникација у Влади Републике Србије. Министарка је том приликом истакла да је Опленачка берба једна од пет најзначајнијих и најпосећенијих манифестација у Србији и важна је за промоцију винског туризма.

Министарка Татјана Матић отворила 59. Опленачку бербу, фото: ТопПрес

„Уз одговарајућу подршку и снажно профилисање, верујемо да би се посете овдашњим винаријама повећале, а да би сама Топола могла да постане попут најпознатијих светских винских регија у Француској и Италији. Управо Тополу видимо као једну од важних дестинација на ‘Винским путевима Отвореног Балкана. У периоду од 2015. до 2022. године Министарство туризма је одобрило 10,7 милиона динара бесповратних средстава за пројекат „Опленачка берба“ и уложило 21 милион динара у изградњу Визиторског центра“, изјавила је између осталог Татјана Матић министарка трговине, туризма и телекомуникација.

Председник општине Топола Владимир Радојковић, фото: ТопПрес

Присутнима се обратио и председник општине Топола, Владимир Радојковић.

„Срце саме наше бербе је Сабор изворног народног стваралаштва а душу дају виногради и 17 винарија колико их тренутно имамо. Имамо шта да понудимо, личимо на Тоскану само треба да научимо да се бавимо туризмом, 59 година традиције је иза нас, спремамо се за јубилеј следеће године 60 година Опленачке бербе“, поручио је први човек општине.

фото: ТопПрес

Традиционално улице које воде ка Опленцу испуњене су до последњег места излагачима који су дошли из разних крајева Србије.

У завршници првог дана ове манифестације одржан је концерт Јелене Броћић и Славка Бањца уз оркестар Мише Мијатовића.

ТопПрес

фото: ТопПрес
фото: ТопПрес
фото: ТопПрес
фото: ТопПрес
фото: ТопПрес
фото: ТопПрес
фото: ТопПрес
фото: ТопПрес
фото: ТопПрес
фото: ТопПрес
фото: ТопПрес
фото: ТопПрес
фото: ТопПрес