Горњи Милановац – Необичан трошак свалио се на кућни буџет пензионера Радомира Вучићевића (64) из Горњег Милановца. На име одштете, мора узгајивачу кромпира Зорану В. из села Доњи Бранетићи да плати 250 хиљада динара, којем су, наводно, Вучићевићеве две овце и два јагњета, колико их је донедавно имао „изриљале“ и упропастиле добар део кромпиришта од два хектара! Иначе, стални судски вештак Предраг М. је укупну изгубљену добит на том кромпиришту проценио на 980 хиљада динара.

Новинари су имали увид у судске и у акте које потписује поменути вештак.

– Учињене су штете на усеву семенског кромпира, на укупно пет парцела. Усев је још био у фази сазревања, кромпир још није био ископан из земље. По наводима предлагача Зорана В. овце су улазиле у усев, запасале циму и ископавале кромпир из „оџака“, о чему постоје трагови – пише у спису Р 3 47/19.

У актима даље стоји, да Вучићевић има 13 оваца, које је пустио да се крећу без надзора, те да су у усеве улазиле током јула и почетком августа ове године.

– Кад је настала та апсурдна ситуавија, имао сам само две овце и два јагњета, које сам затим продао. Имам много сведока за то. Не знам, да ли су на њивама Зорана В. биле нечије друге овце. А свима је познато: овце нису љубитељке кромпира, нити једу врежу, како ми овде зовемо циму, јер је прскана хемикалијама. Још мање ископавају кромпир из „оџака“. Нису оне као дивље свиње или слична зверад које овуда чине те штете! – упозорава Вучићевић.

Ипак исплата

Иако он и сведоци негирају да овце не „риљају“ усеве нити ископавају кромпир, Вучићевић је ипак пристао да Зорану В. исплати део тражене одштете. – Пристао сам, не желећи да се мучим по судовима, иако нисам крив. С њим сам се вансудски договорио, да му платим укупно 250 хиљада динара. Половину сам већ платио, остатак ћу до Нове године – вели Вучићевић.

ТопПрес/ Извор: Вечерње новости