Републички завод за статистику (РЗС) објавио је ранг листу пријављених кандидата за пописиваче за Попис пољопривреде 2023.

Како је наведено на сајту ,за кандидате који се позивају у другу фазу селекције на Ранг-листи је наведен термин и место за предају документације и интервју.

„Објављивањем ове Ранг-листе сви кандидати који су конкурисали за посао пописивача обавештени о резултатима прве фазе селекције и о томе када и где кандидати који су ушли у другу фазу селекције треба да дођу ради предаје тражене документације и интервјуа“, обавештава РЗС.

У случају да се не одазове довољан број кандидата потребних за обуку, РЗС наглашава да ће редом, телефоном и имејлом, бити позивани кандидати „испод црте“ , односно они кандидати који нису у првом кругу позвани на предају документације и интервју, док се не обезбеди потребан број кандидата за обуку.

Прелиминарна листа кандидата за пописиваче који се позивају на обуку биће објављена 1. септембра 2023. у 16 часова. Конкурс за пријављивање кандидата за пописиваче пољопривредних газдинстава био је отворен од 15. до 21. августа. Планирано је да у Попису пољопривреде 2023. учествује око 3.000 пописивача, 300 општинских и 16 регионалних координатора.

По пописивачу је предвиђено да буде око 250 газдинстава, а подаци ће бити прикупљани методом интервјуа на терену, од 1. октобра до 15. децембра, на основу Адресара пољопривредних газдинстава. Први резултати пописа пољопривреде очекују се најкасније до 31. јануара 2024.

Попис пољопривреде 2023. обухватиће пољопривредна газдинства на територији Србије, без обзира на статус (породична газдинства, газдинства правних лица и предузетника).

ТопПрес/ Извор: Танјуг