РХМЗ издао хитно упозорење:  У наредних сат времена обилни пљускови, град и олујни ветар, ови делови Србије на удару

РХМЗ издао хитно упозорење: У наредних сат времена обилни пљускови, град и олујни ветар, ови делови Србије на удару

Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ) издао је хитно упозорење на непогоде на подручју Расинског округа
– На подручју Расинског округа у наредних сат времена очекују се обилни пљускови, грмљавина, град и краткотрајно олујни ветар – стоји у најновијем упозорењу РХМЗ-а.

Како додају метеоролози, у наредна два сата у западној, централној и источној Србији могући су локални пљускови с грмљавином.

Подсетимо, данас око 15 сати град се сручио на пожешки крај и причинио огромну штету на пољопривредним културама у селима Табановићи, Лорет, Папратише и Јелен До.

Снажно невреме праћено градом величине лешника захватило је данас и делове пријепољске општине. Највећа штета причињена је у селима Лучице и Грачаница.

– Највећа штета причињена је у малињацима. Берба је у јеку, а сада је невреме обрало уместо нас. Уништен је добар део рода, али и друге засаде воћа и поврћа – рекао је за РИНУ мештанин села Лучице.

ТопПрес/ Извор: Информер.рс

KOMENTARI

TOPPRESS: 1
  • Протојереј Жељко Марић 1 godina

    Народе Мој, шта треба више да нам се деси (каква и коликог обима временска непогода) да би се Сви ми заједно освестили, поправили, на Првом Месту Покајали за Наше грехове, а потом приступили, Молитви, Посту, Одласку на Света Богослужења, е Да Би се Господ Смиловао на Нас Грешне, и поштедео Нас Свих Временских и Других Непогода. Будимо бар колико је Горушично Зрно достојни својих Светих Предака. ПОПРАВИМО СЕ, Док још имамо Времена.