РХМЗ издао је упозорење да ће данас бити веома топло време са највишом температуром од 34 степена на северу, до 40 степени на југу Србије, а на југоистоку локално и до 42 степена.
У првој половини следеће седмице, од 2. до 4. августа, високе температуре очекују се само на крајњем југу и истоку Србије, од 34 до 37 степени, док ће у осталим крајевима бити свежије.

У Србији ће данас бити претежно сунчано и веома топло.

После подне, увече и током ноћи на северу земље уз изоловани развој облачности ређа појава краткотрајног пљуска са грмљавином.

Ветар слаб и умерен, у планинским пределима и на северу јак, краткотрајно и олујни, јужни и југозападни, а крајем дана и током ноћи у Војводини у скретању на северозападни.

Најнижа температура биће од 17 до 24 степена, а највиша дневна од 36 до 40 степени, на југоистоку Србије локално и до 42 степена.

Према изгледима времена за наредних седам дана, до 8. августа, у понедељак се очекује освежење за 5 до 10 степени, уз делимично повећање облачности на северу и западу земље и локалну појаву пљускова са грмљавином.

У уторак претежно сунчано, а од уторка увече до краја периода уз променљиву облачност ређа појава краткотрајне кише или пљускова са грмљавином.

Температура у већини места око просека, осим на југоистоку земље где се задржава веома топло време, са максималном температуром изнад просечних вредности за ово доба године.

ТопПрес/ Извор: Танјуг, Информер