Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ) издао је упозорење да се данас после подне, увече и ноћу на подручју Србије очекује локална појава временских непогода – града, олујног ветра и обилних пљускова.

Како је наведено на сајту РХМЗ, непогоде ће се сутра интензивирати на ширем подручју, нарочито у централној и јужној Србији.

Сунчано и топло, крајем дана локално могуће непогоде

У Србији ће данас бити променљиво облачно са сунчаним интервалима и топло, а изолована појава краткотрајних пљускова са грмљавином ујутро и пре подне могућа је само на подручју Војводине, док ће после подне, а нарочито увече и ноћу грмљавински развоји постајати све учесталији и у осталим крајевима.

Локално је могућа и непогода са градом и олујним ветром. Дуваће слаб и умерен, у кошавском подручју и на планинама повремено и јак јужни и југоисточни ветар, који ће на југу Баната имати и ударе олујне јачине.

У Бачкој, Срему и западној Србији увече и у току ноћи ветар у скретању на северозападни. Најнижа температура од 15 до 24 Ц, а највиша од 30 до 35 Ц, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

Изгледи времена до 11. августа:

Очекује се да среда буде најнестабилнији дан са учесталом појавом кише, пљускова и грмљавине, али и са условима за локалне непогоде са градом, олујним ветром и великом количином падавина.

Од четвртка до краја периода променљиво – смењиваће се сунчани периоди и краткотрајни пљускови са грмљавином, који ће бити чешћи у централним и јужним деловима Србије.

Температура око и мало изнад просека за прву половину августа.

ТопПрес/ Извор: Танјуг