У Србији ће време данас бити променљиво облачно и нестабилно, местимично са кишом, пљусковима и грмљавином, чешћим у другом делу дана.

Локално се очекују и временске непогоде са градом и већом количином падавина. Ветар слаб до умерен, северни, у зони пљускова краткотрајно јак и олујни, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

Јутарња температура од 10 до 15 °C, а највиша од 21 до 25 °C.

У Новом Саду ће бити променљиво облачно и нестабилно, по подне са локалним пљусковима и грмљавином. Ветар слаб до умерен, северни, у зони пљускова краткотрајно јак. Најнижа температура око 14 °C, а највиша око 23 °C.

Према прогнози за наредних седам дана, у Србији се очекује променљиво облачно и нестабилно време, са честом појавом кише, пљускова и грмљавина, чешћим у другом делу дана, а који ће локално бити израженији уз појаву града и са великом количином падавина за кратко време. Највиша дневна температура ће у већини места бити од 21 до 27 °C.

РХМЗ упозорава на локалну појаву јаких пљускова са градом

Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ) упозорио је да се у Србији до 1. јуна очекује локална појава јаких пљускова са грмљавином и градом.

Пљускови и грмљавина који се на подручју Србије очекују до краја месеца, али и почетком јуна, локално ће бити израженији уз појаву града и са великом дневном количином падавина, од 20 до 50 мм у зони најинтензивнијих пљускова, локално и више, објављено је на сајту РХМЗ-а.

Наранџасти метео-аларм, који означава опасно време, данас је на снази у Банату, Срему и западној Србији.

ТопПрес/ Извор: Танјуг