Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ) упозорио је данас да се до краја овог и почетком следећег месеца наставља нестабилно време са пљусковима и грмљавином.

Локално се очекују временске непогоде: град, јак и олујни ветар и велика количина падавина за кратко време, од 20 до 50 мм у зони најинтензивнијих пљускова, понегде и више.

Наранџасти метео-аларм, који означава временске појаве таквог интензитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње, данас је на снази у Бачкој, Банату, Срему, Београду, Шумадији, западној и југозападној Србији.

У Србији данас облачно, местимично са кишом и пљусковима

Према прогнози РХМЗ, у Србији ће данас током дана бити променљиво облачно и нестабилно, местимично са кишом, пљусковима и грмљавином, чешћим у другом делу дана.

Локално се очекују и временске непогоде са градом и већом количином падавина.

Ветар слаб до умерен, североисточни и источни, у зони пљускова краткотрајно јак и олујни.

Најнижа температура од 12 до 16 степени, а највиша дневна од 22 до 25 степени.

У Београду данас променљиво облачно и нестабилно, после подне са пљусковима и грмљавином, који у појединим деловима града могу бити израженији уз локалну појаву града.

Ветар слаб до умерен, северни, у зони пљускова краткотрајно јак.

Најнижа температура око 16 степени, а највиша дневна око 23 степена.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

One thought on “РХМЗ упозорава на временске непогоде, упаљен наранџасти метео-аларм”
  1. Zanimljivo bi bilo i saznati kako stojima sa vodom ove godine i kakvo ce stanje da bude ako susa udari u Junu.Kako ovo vreme utice na voce u nasim kraju.I na kraju ,gde ima stete od grada …

Comments are closed.