Републички хидрометеоролошки завод издао је упозорење на високе температуре у Србији до 4. августа.
Према прогнози, до краја седмице биће веома топло са највишом температуром од 34 степена на северу, до 40 степени на југу Србије, а у недељу, 1. августа, на југоистоку температура ће локално достићи и 42 степена.

У првој половини следеће седмице, од 2. до 4. августа, високе температуре очекују се само на крајњем југу и истоку Србије – од 34 до 37 степени, док ће у осталим крајевима бити свежије.

У Србији ће данас бити сунчано и веома топло, а после подне могућ је изоловани развој облачности и појава краткотрајних пљускова са грмљавином.

Ветар ће бити слаб, јужни и југозападни.

Најнижа температура биће од 15 до 23 степена, а највиша дневна од 35 до 40 степени.

И у главном граду ће бити веома топло, уз слаб јужни и југозападни ветар, и најнижу температуру од 20 до 23, а највишу око 36 степени.

До среде ће у Србији бити претежно сунчано и у већини крајева веома топло, уз освежење почетком следеће седмице за четири до осам степени, пре свега на северу и западу земље.

Тек понегде биће краткотрајних пљускова са грмљавином.

Од четвртка променљиво и умерено топло, местимично с пљусковима и грмљавином, док ће се на југу и истоку Србије задржати веома топло, уз ређу појаву пљускова с грмљавином.

ТопПрес/ Извор: Танјуг