Републичка изборна комисија (РИК) вечерас је прогласила изборну листу „Бошко Обрадовић – Српски покрет Двери – ПОКС – Милош Парандиловић – Патриотски блок за обнову Краљевине Србије“, за парламентарне изборе који се одржавају 3. априла.

На листи је 250 кандидата, а правно ваљаних писмених изјава за ову листу је било 10.469.

Члан РИК-а Милош Томашевић је указао да постоје проблеми око имена ПОКС и да је споран изглед печата на коалиционом споразуму, али је, како је додао, констатовано да су то ствари о којима одлучују други органи, а да листа испуњава формалне услове, тако да може да се прогласи.

Обрадовић: Ускоро предајемо листу за изборе у Београду

Председник Српског покрета Двери изјавио је вечерас да је Републичка изборна комисија (РИК) вечерас прогласила изборну листу „Бошко Обрадовић – Српски покрет Двери – ПОКС – Милош Парандиловић – Патриотски блок за обнову Краљевине Србије“, као 11. по реду и да су Двери од сада и званично у изборној трци.

Он је за Танјуг изјавио и да ће ускоро бити предата и листа за градске изборе у Београду, а да потом следи и председничка кандидатура.

Упитан да ли је реално да Србија постане монархија, као што је раније најављивао, рекао је да је дошло време да се после 77 година пропаганде против монархије чује и за њене предности и да је поносан што је Србија увек имала своје династије.

“Идеја о монархији у Србији је тек сазрела и верујем да ће идеја парламентарне монархије на овим изборима добити велику подршку“, рекао је Обрадовић.

Коментаришући догађаје у Украјини, рекао је да би било најбоље да Украјина и Русија саме реше међусобне проблеме, без мешања са стране.

Што се става Србије према кризи тиче, истакао је да Србија не може бити против Русије и да не може замислити власт у Србији која би Русији увела санкције.

Оценио је да би влада која би то урадила сигурно пала.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

4 thoughts on “РИК прогласила изборну листу Двери – ПОКС”
  1. Lažni monarhisti i Boškić…ko njih shvata ozbiljno. Nema sa kime nisu bili potrebi. Sve za fotelju

  2. Lazni Bosko, opozicionar, lazni Zika momarhista, lazna koalicija…

  3. Парандиловић каже:“Поразићемо паразитски систем који фаворизује полтроне и поданике.“ а човек ради у НСЗ и шефица му Дарја Кисић Тепавчевић. Жика Гојковић 10 година хиљаде евра месечно добија као члан Управног одбора МТЕЛ-а Црна Гора, а живи у познатом „црногорском“ месту Сомбор!!! Кога, бре, ви лажете!!? Нису Срби глупи као што мислите!Лажна коалиција са Бошком,који је издао сваког ко је био са њим!Смешни сте!

Comments are closed.