Републичка изборна комисија прогласила је изборну листу за предстојеће парламентарне изборе Српске коалиције НАДА под редним бројем 6. Ту листу чине ПОКС, ДСС и 25 удружења грађана, а носиће назив ДР МИЛОШ ЈОВАНОВИЋ- НАДА ЗА СРБИЈУ- Српска коалиција НАДА- Национално демократска алтернатива- Демократска странка Србије – ДСС) – За Краљевину Србију – МОНАРХИСТИ – Војислав Михаиловић. Републичка изборна комисија је прогласила и листе „Заветници“ и „Муфтијин аманет’ и именовала њихове чланове и заменике чланова у проширеном саставу РИК.

Листу предводи генерал Божидар Делић, а подржава је и један од највећих српских песника, академик Матија Бећковић.

„Када имате овакве људе уз председника ПОКС-а Војислава Михаиловића и моје маленкости, онда нема сумње да смо ми једина патриотска алтернатива овој власти“, изјавио је председник ДСС- а и један од лидера Српске коалиције НАДА, др Милош Јовановић.

РИК је на седици именовала и чланове и заменике проширеног сатава на предлог листе „Заветници“ и „Муфтијин аманет’ као и листе Др Милош Јовановић НАДА за Србију, Српска колација НАДА, Национално демократска алтернатива, ДШ За краљевину Србију Војислав Михајловић.

Комсија је констатовала да је листа „Милица Ђурђевић Стаменковски Спрска странка Заветници“, са предатих 250 кандидата за надродне посланике, испунила услове, па и онај који се тиче родне равноправности, као и мањинска листа Бошњака „Муфтијин аманет, Странка правде и помирења Усаме Зукорлић“.

Провером је утврђено да је од 11.925 изјава подршке које су „Заветници“ предали правно ваљано 10.968.

РИК је прогласила и листу „Муфтијин аманет“ која је као мањинска странка предала списак 133 кандидата за посланике.

Од 8.582 предатих изјава подршке, РИК је утврдила да је правно ваљано 5.056.

Имајући у виду да су уписани као странка бошњачке националне мањине стекли су се услови да листа буде проглашена јер подносилац доставио најмање 5.000 изјава подршке.

Провером поднете документације, РИК је и овај пут утврдила неке од неправилности због којих све изјаве нису прихваћене, а између осталог односе се на то да су неке биле дупле, некима је матични број био неисправан, неки су већ дали подршку некој од проглашених листа, док неки бирачи нису били уписани у јединствен бирачки списак .

ТопПрес/ Извор: Танјуг, РТВ (Сања Чавић)